Ontvangers
scaled_1568289589_1_6
scaled_1568289514_1_5
MZ-102


SATELLIETONTVANGER

Een satellietontvanger is een stuk elektronica dat de signalen die een schotelantenne van een satelliet ontvangt, vertaalt in beeld en geluid op de televisie. De ontvanger wordt ook wel receiver, tuner, decoder, settopbox of seca-box genoemd.


Analoog en digitaal

Er zijn twee soorten satellietontvangers, namelijk analoge en digitale. Analoge ontvangers worden vrijwel niet meer gebruikt gezien er vrijwel nergens nog analoge satellietzenders zijn te zien[1], ook voor de ontvangst van Nederlandse of Vlaamse zenders is een digitale ontvanger nodig.


Codering

Naast de 'vrije' kanalen (free-to-air) zijn er kanalen die het signaal versleuteld naar de aarde versturen. Om deze zenders te kunnen ontvangen is een smartcard nodig die de sleutels bevat die nodig zijn om het signaal te decoderen. De smartcard, een kaartje in de vorm van een creditcard, dient hiertoe in de ontvanger te worden geplaatst.


Er zijn verschillende systemen om het signaal te coderen. De twee systemen die voor de Nederlandse en Vlaamse zenders gebruikt worden zijn Irdeto en Seca. Het meest gebruikte systeem voor de Nederlandse en Vlaamse zenders is Seca2.


Naast ontvangers die alleen voor Seca gebruikt kunnen worden met een Seca kaart zijn er ook ontvangers met een Common Interface. Hierin moet een Conditional Access Module (CAM) voor een specifiek coderingssysteem geplaatst worden en in die CAM weer de smartcard. Een CAM is te vergelijken met een PCMCIA-module voor een laptop.


Nederlandse en Vlaamse zenders

Via de satellieten op de posities Astra 19,2°O en Astra 23,5°O zijn de Nederlandse en Vlaamse publieke en commerciële zenders te ontvangen. Hiertoe moet wel een abonnement worden afgesloten bij CanalDigitaal (alleen voor inwoners van Nederland) of TV Vlaanderen (alleen voor inwoners van België), met uitzondering van BVN (het Beste van Vlaanderen en Nederland) en de tien regionale omroepen van Nederland, welke free-to-air uitzenden en dus gratis en zonder abonnement te ontvangen zijn. Veel buitenlandse zenders, waaronder vrijwel alle Duitse zenders, zijn ook vrij te ontvangen.


[bewerken] TimeshiftEen satellietontvanger kan ook uitgerust zijn met een harddisk waardoor het mogelijk is de televisieprogramma's te bewaren. Hiervoor wordt een normale harddisk gebruikt die ook in een pc wordt toegepast. Op een harddisk van 160GB past ongeveer 80 uur. Hierdoor is ook timeshift mogelijk, waarmee je een programma tijdelijk kunt pauzeren of terug kunt gaan naar een scène die je nog eens wilt bekijken.Dus twijfel niet en neem contact met ons op voor al u Satelliet en TV wensen


En mis geen zenders meer zoals Nederlandse (RTL4/5 enz, ) als Belgische zenders ( VT4 ,TV5 enz)


Nu ook Full HD