Satelliet

 

SATELLIET TELEVISIE

Satelliettelevisie is kortweg het ontvangen van televisie- en radiosignalen, die vanaf satellieten in de ruimte worden uitgezonden en met behulp van een schotelset opgevangen kunnen worden.


Satelliettelevisie is ideaal voor mensen in de buitengebieden die geen aansluiting op de kabel kunnen krijgen. Tegenwoordig worden in de gebieden waar wel een kabelaansluiting mogelijk is, ook veelvuldig gebruikgemaakt van de satelliet.


Met behulp van een schotelantenne is het mogelijk digitale beelden en geluiden rechtstreeks vanaf de bron, de satelliet, te ontvangen.


Hierdoor staat deze vorm van digitale televisie garant voor goede kwaliteit en is ook nog eens op de langere termijn het voordeligst ten opzichte van kabeltelevisie.

Nog een voordeel is het enorme aanbod aan kanalen die voor een groot gedeelte ook nog eens gratis

"uit de lucht te plukken" zijn, oftewel free-to-air.


Ook veel zenders die in Nederland en België enkel via betaalde diensten kunnen worden ontvangen worden gratis via de satelliet aangeboden, zoals de publieke omroepen van Engeland, Duitsland, Frankrijk en Turkije, alsmede alle grote Engels-, Spaans- en Chineestalige internationale commerciële- en staats- nieuwszenders zoals BBC world, Russia Today, CCTV, CNN, FOXnews en Euronews.


Buiten de vele gratis te ontvangen kanalen wordt ook betaaltelevisie via satelliet aangeboden.

Dit gebeurt in Nederland door CanalDigitaal, in België onder meer door TV Vlaanderen.En mis geen zenders meer zoals Nederlandse (RTL4/5 enz, ) als Belgische zenders ( VT4 ,TV5 enz)


Nu ook Full HD